Wie in Australie geweest is kent het waarschijnlijk wel: Lucas Papaw, een natuurlijke zalf gemaakt van papaja. Deze vrucht heeft een helende en desinfecterende werking en is zacht voor de huid.

Het middeltje kan daarom gebruikt worden als extra hulpmiddel voor: muggenbeten, droge lippen, kneuzingen, brandwonden, puistjes, snijwonden, cysten, droge huid op handen en voeten, rode uitslag, insectenbeten, open wonden, pukkels, zonnebrand, zwelling door blessures, splinters en gordelroos.

T.P. Lucas

In 1906 schreef plantenkenner T.P. Lucas – na jaren van onderzoek – in zijn handboek dat hij geloofde dat de papaja het beste desinfecterende middel wat tot dan toe was uitgevonden. De desinfecterende eigenschappen versnelde het ontsmetten van de wond. Hij vond dat de eigenschappen de papaja boom één van de uitzonderlijke bomen van de wereld was. Door zijn bevindingen geloofde hij dat hij een uitzonderlijk ontdekking had gedaan. De samenstelling van de zalf is nog altijd dezelfde als 100 jaar geleden. Door het enorme succes moet je wel twee weken wachten op je bestelling. Bestellen kan via de website van papaw.nl.