Dat jasmijn lekker ruikt, zal niemand zijn ontgaan. De bloem geeft een heerlijke geur af, die we graag opsnuiven. Minder bekend is dat deze bloem heel wat verborgen krachten in zich herbergt. Jasmijn is dan ook een sterk en zeer romantisch afrodisiacum.

Om romantiek op te wekken, werkt niets beter dan de geur van jasmijn-bloemen. Jasmijn heeft een rijk bedwelmend parfum dat exotische mysterie en avontuur oproept. Jasmijn, jasminum officinale, zorgt voor meer intimiteit en romantiek en wakkeren een sensueel verlangen aan. De werking versterkt romantische associaties door de geest te kalmeren, vertrouwen te bevorderen en remmingen te verminderen. Allemaal factoren die inspireren tot meer intimiteit in een seksuele relatie.

Geschenk van God

De naam jasminum is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat ‘geschenk van god’ betekent. De Griekse arts Dioscorides wist ons al te vertellen dat de Perzen uit de bloemen olie wonnen waarmee ze hun woonruimte ontsmetten en parfumeerde. Boeddhistische monniken zien jasmijn als symbool van reinheid, ze verzamelde bladeren en wortels om brandwonden te genezen; uit de bloemen maakte ze een verfrissend aftreksel voor de ogen.

In de Ayurvedische geneeskunde worden jasmijn bloemen voorgeschreven als koortsremmend middel en een middel om het immuumsysteem te versterken. Allemaal redenen om elkaar eens te masseren met een paar druppels jasmijnbloemaroma om heftige vervelende emoties te verminderen of om een intieme sfeer te creëren met je partner. Jasmijn verdrijft onverschilligheid en lusteloosheid en schenkt je zelfvertrouwen, optimisme en euforie. Het heft remmingen op, maakt de fantasie vrij en werkt stimulerend.

De olie heeft de eigenschappen om je in andere sferen te brengen en geeft een diepe ontspanning. Het wordt daarom gebruikt bij psychische problemen omdat het rustgevend is, depressieve gevoelens vermindert en angst verdrijft. Men gelooft ook dat jasmijn de kunstzinnigheid ontwikkelt. Voor sommigen heeft dat betrekking op de eigen creativiteit, voor anderen betekent dat zij ontvankelijk worden voor visuele schoonheid van de creativiteit van anderen.

Jasmijn wordt ook gebruikt om de droge en gevoelige huid te ondersteunen, spierpijn te verlichten, hoesten, heesheid, depressiviteit en geestelijke uitputting te verbeteren. Het helpt de immuniteit te versterken en is lustopwekkend, hoewel je jasmijn tijdens de zwangerschap wel moet vermijden.

Oude wijsheid: ‘Als je de geur van jasmijn ruikt, terwijl er niemand aanwezig is, dan is het vrijwel zeker dat een engel jou pad heeft gekruist.’

Enkele bereidingen 

Wij geven je enkele recepten van liefdesdrankjes, kamerspray, parfums of massageolie met deze romantische bloem: geniet samen van je eigen creaties.

Jasmijnthee: 1 theelepel gedroogde jasmijnbloemen, overgiet dit met gekookt water. Laat 5 minuten trekken, hierna de bloemen uit het water filteren. Voeg nog wat honing toe en drinken maar.

Huidgel: 2 druppels etherische jasmijnolie onder 2 cl aloe-vera-gel roeren. Het verjongt de huid en de geur is onweerstaanbaar.

Aromalamp: Verdamp 7 druppels etherische jasmijnolie in de aromalamp. Het werkt ontspannend en helpt emotionele problemen verlichten.

Liefdesolie: 5 druppels etherische jasmijnolie en 5 druppels etherische roosolie mengen met 100 ml amandelolie. Deze liefdesolie lichtjes in de huid masseren en genieten maar.