Bijzondere boekentips voor lezers. Daar draait het allemaal om op de website Why I Love This Book. Lezers vertellen in een filmpje van één minuut waarom ze van dat ene specifieke boek houden, wat hen heeft ontroert, waarom ze het goed vinden en waarom het volgens hen dus een echte aanrader is. Het doel van de website is dan ook dat je ‘het eens van een ander hoort.’ 

Iedereen met een webcam kan een filmpje met zijn of haar aanbeveling inleveren. Op de website (klik op ‘Ik wil ook’) wordt haarfijn uitgelegd hoe je filmpje het best aanlevert én hoe je je eigen gesproken recensie het best kunt doorsturen.?

Kleine Dagen

Bregje Lampe, een 30-jarige journaliste uit Amsterdam, legt bijvoorbeeld uit waarom Kleine Dagen van de Vlaamse schrijver Bernard Dewulf – een boek dat ook werd bekroond met de Libris literatuurprijs – haar lievelingsboek is. Volgens Bregje gebeurt er niet eens zoveel in Kleine Dagen, maar gaat het over een man die zijn kinderen ziet opgroeien. “… het is prachtig hoe hij het allemaal opschrijft …het is zo mooi, zo mooi…” “Het is grappig en zielig en alles …”

De niet Verhoorde Gebeden

Ronald van Warmerdam, een 50-jarige manager legt uit waarom De niet verhoorde gebeden van Jacob De Zoet van schrijver David Mitchell het mooiste boek is dat hij in 2010 heeft gelezen. Ronald: “Hij beschrijft ontzettend mooi hoe het leven in China en Japan in die tijd in elkaar zat…” “…Het is een aanrader, een prachtig boek…”  

Why I Love This Book.