Vonkdaten is ‘the next step in dating,’ althans dat beweren de bedenkers van deze nieuwe vorm van speeddaten. Tijdens een avondje vonkdaten ontmoet je niet alleen de nodige potentiële minnaars, maar je krijgt er voor dezelfde prijs een lesje in zelfkennis. Volgens vonkdaten.nl verhoogt juist dát de kans om een geslaagde match te vinden.

  1.  

Het nieuwste op vlak van daten is daten met behulp van de kennis van het Enneagram. ‘Via deze methode kom je snel tot de kern. Dat gebeurt door zelfkennis. Met deze formule leer je meer over jezelf, over je goede èn je onhandige kanten en je leert beter naar de ander te kijken.’

Negen types
Dat gebeurt door vast te stellen welk type je bent. Negen types geven meer inzicht in hoe je date, wat je belangrijk vindt, wat je verlangt en waar je allergisch voor bent. De inzichten helpen je daarna bij het tweede deel van de avond: het vonkdaten. De gesprekjes met steeds wisselende gesprekspartner duren zes minuten.
Elk gesprek krijgt een eigen specifiek thema mee, zoals geld, vrijheid, jaloezie… zaken waar het leven om draait. Hierdoor krijg je volgens de bedenkers een kijkje achter het rookgordijn en juist daarin verschilt vonkdaten volgens hen van het gewone speeddaten. Je komt namelijk veel sneller allerlei essentiële zaken te weten van je gesprekspartner.

Meer informatie: vonkdaten.nl.