De Spaanse snijkunstenaar Lorenzo Duran heeft voor een campagne van milieuorganisatie Plant for The Planet enkele boombladeren uitgesneden en zo de drie grote luchtvervuilers zichtbaar gemaakt: fabrieken, auto’s en vliegtuigen. Het doel van de campagne is om het belang van bomen en hun enorme absorptievermogen te benadrukken. Boombladeren nemen CO2 op en zijn groene ‘wapens’ in de strijd tegen luchtvervuiling.

Plant For The Planet is een Duitse organisatie die globale campagnes bedenkt om de bewustwording rond luchtvervuiling te vergroten. Onder het motto ‘Stop Talking, Start Planting’ zorgt deze organisatie er ook voor dat er werelwijd nieuwe bomen worden aangeplant.  

Geduldig en voorzichtig

Lorenzo Duran is een bekend snijkunstenaar die werd geïnspireerd door de papiersnijkunsten van Chinezen en Japanners en besloot zijn vaardigheden niet alleen op papier, maar ook op bladeren toe te passen.

Lorenzo Duran is altijd op zoek naar de perfecte bladeren, die hij wast, droogt en dan met veel liefde uitsnijdt. Zijn delicate kunst vergt heel wat geduld en voorzichtigheid. Een verkeerde beweging en een hele dag werk is voor niets geweest. Lorenzo Duran verkoopt zijn bladeren via zijn website. En is zelfs niet te beroerd om een blad helemaal opnieuw hetzelfde uit te snijden als een van zijn bladeren al blijkt te zijn verkocht.