In dierentuin Artis in Amsterdam willen ze je deze zomer laten kennismaken met vergeten dieren. Tien vergeten diersoorten worden er om beurten in het zonnetje gezet. Er wordt uitgelegd waarom ze bijzonder zijn en ook waarom ze zijn vergeten. Of had jij al gehoord van de dwergoeistiti of de gehoornde koffervis? Wij ook niet. Deze week is het de beurt aan de … brede flappertak. 

 

Iedereen kent de giraffen, de olifanten of de leeuwen. Die kunnen dan ook rekenen op heel wat aandacht in de dierentuin. Toch zitten er in diezelfde dierentuin ook dieren die het moeten stellen met heel wat minder bekendheid bij het grote publiek. Ze hebben hierdoor ook heel wat minder bekijks.

Onterecht, vindt men bij Artis. Om daar iets aan te doen, zet de dierentuin deze zomer wekelijks een ander vergeten dier in de kijker en dat tien weken lang. Je kunt de vergeten dieren op de website van Artis ontdekken (of in het echt natuurlijk.) Deze week is het de beurt aan de brede flappertak. Eigenlijk lijkt dit dier zelfs niet op een dier. Kijk maar en luister waarom.

De andere vergeten dieren kun je ontdekken via deze link. Je kunt hier ook de gratis Artis-app downloaden en de Vergeten Dierenroute lopen. Wij zeggen: ga de brede flappertak én de andere negen vergeten dieren in dierentuin Artis eens bekijken.