Sinds er in augustus 2011 bij haar zoontje Robbe lymfeklierkanker werd vastgesteld, verblijft Saskia regelmatig in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Tijdens de lange dagen op de kinderkankerafdeling haakte ze knuffelbeesten voor andere kinderen. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat Saskia besloot 101 knuffels in te zamelen, zodat alle kinderen op de afdeling er straks een krijgen.

Op jaarbasis verblijven er een hondertal kinderen op de kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis in Gent. De onderzoeken en behandelingen zijn bijzonder zwaar voor de kinderen, waarvan sommigen enkele dagen in het ziekenhuis verblijven, maar andere kinderen zelfs weken tot maanden.

En toch blijven deze kinderen volgens Saskia moedig en vechten ze dapper verder. Ze verdienen dus allemaal een knuffel, vindt Saskia. Haar doel is om tegen de zomer van 2012 101 knuffels te schenken aan de kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis in Gent.

Poekie

Saskia gaf haar project inmiddels de naam Poekie, genoemd naar haar gebreide huiskat die op haar bureau staat en haar steeds goedkeurend aankijkt als ze zit te werken aan haar project.

Dat doet ze op de dagen dat ze zelf niet in het ziekenhuis hoeft te zijn voor haar zoontje. Dan beantwoordt ze alle binnengekomen emails en geeft ze een stand van zaken op haar Poekie-blog en de Poekie Facebook pagina. Daar worden foto’s van alle knuffels geplaatst die ze krijgt toegestuurd. En dat zijn er inmiddels al heel wat.

De knuffels zijn allemaal handgemaakt en uniek. Er zijn sleutelhangers geschonken voor de wat oudere kinderen. Ook werden er knuffels geschonken door het gelijkaardige project Zonnendekens. Zonnendekens zijn patchwork dekens waar kinderen onder kunnen kruipen als ze zich niet lekker voelen en hopelijk een beetje troost vinden.  

Enthousiasme

Saskia heeft gemerkt dat veel handwerkclubs én verwante organisaties zich achter haar project scharen. Hierdoor komen heel wat creatievelingen met elkaar in contact en wordt het enthousiasme alleen maar groter.

Toch kan Saskia nog altijd nieuwe knuffels gebruiken. “Alles is welkom, als het maar handgemaakt is en er geen losse onderdelen aan zitten.”

Iedereen die een eigen creatie opstuurt, wordt zoals gezegd beloond met een foto en vermelding op de Poekieblog én Facebook pagina van Poekie. Mensen ontvangen ook het logo van Poekie dat een vriendin van Saskia heeft ontworpen. Dat logo kunnen mensen op hun eigen blog of Facebook pagina plaatsen.

Contact

De 101 knuffels worden tijdens de zomervakantie aan de kinderen gegeven. Er is dus nog even tijd om iets moois in elkaar te knutselen. Als jij zin hebt om een knuffel te maken voor het project van Saskia, neem dan contact op via poekie@telenet.be.

Saskia: “Het zou fijn zijn als de knuffels in de maand juni binnen zijn, zodat we nog voldoende tijd hebben om ze mooi te verpakken.”

Wie het project financieel wil steunen – zodat er nieuw materiaal  kan worden aangekocht, wat  verpakkingsmateriaal, een leuk label of kaartje – kan Saskia ook even een mailtje sturen.