Onder journalisten heerst de opvatting dat goed nieuws geen nieuws is. Maar bij de grootste nieuwssite ter wereld, The Huffington Post, denkt men daar duidelijk anders over. “Mensen hebben ook recht om te weten welke mooie dingen er in de wereld gebeuren,” aldus hoofdredactrice Arianne Huffington. Dus werd er gestart met de site Good News, ‘omdat het leven uit meer bestaat dan ellende alleen.’

Arianne Huffington kondigt de nieuwe site aan met: Ik heb goed nieuws…En wij zijn het helemaal met haar eens. Het mag ook wel eens positief zijn. Wat is inspirerend, wat is positief en wat werkt wél, daarover wil Good News berichten.

Volgens Arianne Huffington omdat “overal in de wereld mensen en gemeenschappen ongelofelijke dingen doen, het noodlot overwinnen, echte uitdagingen aangaan met overtuiging en creativiteit. Maar hun verhalen worden zelden verteld.”

De nieuwe website heeft diverse rubrieken met goed nieuws, zoals onder andere de politiek, het zakenleven, de media, techniek, cultuur, gezondheid, vrouwen en lokaal nieuws.

Desmond Tutu

Ook de celebs komen aan de beurt op Good News. Niet vanwege hun jurk op de rode loper, maar omdat ze een hondje hebben gered of samen een kindje adopteren. Ook Desmond Tutu feliciteert Huffington met de site in een blog op de nieuwe site. “De wereld heeft dit nodig,” aldus de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede.

*afbeelding weheartit.