Op 16 augustus is het alweer 35 jaar geleden dat Elvis Presley, the King of Rock, kwam te overlijden. Naast een uiterst succesvolle zangcarrière als één van de populairste soloartiesten aller tijden had Elvis ook een carrière op het witte doek. Goed nieuws voor alle fans, want twee van deze films, Girl Happy en Spinout, zijn nu te bestellen bij Living Colour Entertainment.

 

Girl Happy (1965)
Met zijn hoofdrol in Girl Happy veroverde Elvis een plaats tussen de grootste bioscoopsterren. Elvis speelt clubzanger Rusty Wells, die er behalve zijn werk als entertainer nog een taak bij heeft: voorkomen dat de overenthousiaste dochter van zijn baas valt voor gretige vakantiegangers die achter alles in een bikini aan zitten. In deze film met Shelley Fabaras, Elvis Presley’s favoriete tegenspeelster, verder veel vrolijke nummers als Do the Clam, Good News en Puppet on a String.

Spin Out (1966)
Drie mooie vrouwen met trouwplannen en een zingende door raceauto’s geobsedeerde vrijgezel die maar aan één ding denkt: ogen op de weg gericht en niet op de dames. Elvis zit aan het stuur en is op weg naar een romantisch avontuur. Shelley Fabares (met wie hij dus ook speelde in Girl Happy) vertolkt het verliefde meisje dat altijd krijgt wat ze wil. Elvis zingt Never Say Yes, Adam and Evil, All That I Am en het indringende titelnummer Stop, Look Listen.

Beide films zijn uitgebracht op dvd door Living Colour Entertainment en online te bestellen via de website van Living Colour.