De website Buzzfeed verzamelde 26 afbeeldingen van de gelukkigste dieren ter wereld. En dan bedoelen we: uitzinnig gelukkig. Volgens de site verstaan de dieren overduidelijk de kunst van ‘pluk de dag’ en zijn ze simpelweg blij met de fijne dingen die het leven te bieden heeft. Bekijk de overgelukkige olifanten, uilen, meerkatten, ja zelfs een zeer blije krokodil. Op onze foto alvast een grijnzende aap, die ons als aapjeskijkers – terecht – leek uit te lachen. Maar de beesten op Buzzfeed zijn gewoon blij met hun kapsel, eigen huis of omdat ze ondersteboven in een boom hangen.

Dieren begrijpen beter waar het allemaal om draait in het leven. Niet voor niets spreken we van het dierenrijk en mensdom. Ook Buzzfeed is die mening toegedaan: “Hopelijk delen deze dieren hun geheim ooit met de rest van de wereld.’ Het delen van de foto’s is al een goed begin, hoewel volgens ons alle dieren gelukkig zijn, vooral als ze in alle vrijheid kunnen gaan en staan waar ze willen.

Dat heet dan gelukkig zijn

Het is geen verzameling foto’s van huisdieren die streken uithalen. Wat je wel te zien krijgt, is een olifant die eigenlijk nergens hoeft te zijn, maar gewoon blij is dat hij water kan spuiten en wiens favoriete bezigheid ‘het zich uit de voeten maken’ is. 

Of de Pomeriaan keeshond, die elke dag tegen zijn spiegelbeeld zegt: “Pluk de dag,” zich dan opdoft – soms zelfs verkleedt als beer – en houdt van, ja alles eigenlijk.

En dan de krokodil die eigenlijk alles lijkt te lusten, maar zoveel houdt van de rivier waar hij woont dat hij af en toe een vreugdesprong maakt. En wiens favoriete bezigheid waarschijnlijk ‘het bijten van dingen’ is.

Of de sloth, een rare snuiter uit Centraal- en Zuid-Amerika, die behoort tot de familie, hou je vast: Bradypus tridactylus of Choloepus didactylus, maar eigenlijk gewoon blij is dat hij per poot maar twee of drie tenen heeft, houdt van slow living, dus liever de hele dag ondersteboven aan de tak van een boom hangt.    

In tegenstelling tot de vertrouwde eekhoorn die wél graag druk in de weer is, maar gelukkig wordt van het feit dat hij hierdoor een eigen huis bezit en het eten op tijd op tafel heeft staan. Verder een miereneter die elke nieuwe kans met open armen ontvangt en het liefst – je raadt het al – mieren eet. Verder schuddebuikende meerkatten en een paar blije uilen. Je kunt ze allemaal bekijken op Buzzfeed. 

Nog een blije en gelukkige dag allemaal. 

Foto: Grijnzende Aap©Sharon-Anouk-Brouns.