De Canadese kunstenaar Brian Forrest maakt schilderijen met fair trade koffie. Zijn Fair Trade Coffee Paintings worden momenteel tot eind mei 2012 tentoon gesteld in Vovito Caffé & Gelato in Bellevue, een koffiebar in de staat Washington, waar hij woont en werkt. In de koffie- en ijsbar ontstond ook het idee om met koffie te gaan schilderen toen Brian Forrest er aan de praat raakte met de eigenaren: Ariff en Shairose Gulamani.

 

Toen Ariff and Shairose Gulamani van Vovito Caffé and Gelato de schilderijen zagen van Brian Forrest wisten ze meteen: dit is de perfecte man om onze liefde voor koffie tot uitdrukking te brengen. Het idee om met koffie te gaan schilderen ontstond ter plekke. Het resultaat is momenteel te bewonderen aan de muren van de koffiebar Vovito in Bellevue.

Koffie aan de muur
“Brian Forrest zijn schilderijen brengen de mensen en het belang van arbeiders op koffieplantages over de hele wereld tot leven,” vindt Shairose Gulamani. Zij vindt verder dat de schilderijen ook hun eigen inzet als eigenaren van een espressobar weergeven: koffieboeren en -arbeiders wereldwijd steunen en helpen om een betere toekomst op te bouwen.
Voor de Gulamani’s, beiden afkomstig uit Oost-Afrika, is het dus ook een persoonlijke kwestie. Toen ze koffiebar Vovito openden, zochten ze naar koffie die ze rechtstreeks konden kopen van koffieboeren en kwamen ze uit bij het One Harvest Project, een organisatie die koffieboeren steunt en is aangesloten bij Dillanos. Via Dillanos kun je rechtstreeks koffie kopen bij koffieboeren in bijvoorbeeld Peru en Afrika.

Over Brian Forrest

Brian Forrest is web- en media designer van beroep en afkomstig uit Vancouver in Canada. Tegenwoordig woont en werkt hij in Bellevue in de staat Washington in de Verenigde Staten.

Praktisch

Mocht je toevallig in de buurt zijn van Bellevue, vraag dan de weg naar espresso- en ijsbar Vovito. Vovito stelt de koffiesmaken zelf samen en won in 2011 de Hottest Brand Award, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste (koffie)locatie in Noord-Amerika. De koffie zal er dus wel lekker smaken en tot 31 mei 2012 hangen de koffieschilderijen van Brian Forrest er aan de muur. Voor de mensen die niet in de buurt van Bellevue zitten: meer koffieschilderijen van Brian Forrest vind je op zijn website Emotion in Paint.

Een slideshow van de koffieschilderijen van Brian Forrest kun je zien op Flickr.

 

Bron: persbericht Escape into Life. Afbeelding homepagina©Brian Forrest.