Enkele weken geleden dook dit prikkelende filmpje op in België en nu wordt het mysterie in een tweede video ontrafeld. Benieuwd? 

Al weken geleden circuleert de video waarin ‘Frodo’ en Gandalf’ vreemde personages tegenkomen in een onwerkelijk landschap dat verdacht veel lijkt op dat van de ‘grouw’ uit de bekende Lord of The Rings films. Acteur Dimitri Leue – zelf een groot fan van de trilogie – transformeerde tot de kleine Frodo: een personage waarmee hij in het dagelijkse leven toch al wordt vergeleken omdat hij zo klein van gestalte is.

Acteur Pieter Embrechts was dan weer te herkennen als de wijze Gandalf. En net als in de film ontmoeten de twee een engelachtige verschijning die hen op weg helpt bij hun missie. Maar waarom krijgen ze een paar stevige wandelschoenen met felgroene veters en duiken er plotseling twee voetballende Rode Duivels op? En vooral: wie is die brutale, vrouwelijke Gollum die ze maar hebben te volgen?

Speculaties

Op Facebook leidde de teaser tot allerlei speculaties, maar nu is het mysterie ontrafeld in het vervolg: ‘The Fellowship of The Trailwalker – the biggest team challenge in Belgium.’ ‘België staat voor de grootste groepsuitdaging ooit. Wandel met je eigen gezelschap door mythische landschappen: uitgestrekte heide, moerassen, veengebieden en bossen op weg naar een legendarische eindstreep. Maar let wel op: om je missie te volbrengen is de tijd beperkt.’

Bekijk ‘The Fellowship of The Trailwalker – the biggest team challenge in Belgium.’ Pas als je de video hebt gekeken – vanwege het kijkplezier – geven we je alle informatie over deze opmerkelijke en bijzonder originele mediacampagne. Veel kijkplezier.?

Oxfam België

Het betreft dus een opmerkelijke en bijzonder originele mediacampagne voor de vijfde editie van Trailwalker 2012 van Oxfam-Solidariteit België. Hiervoor worden 250 teams van vier personen gezocht die op 25 en 26 augustus 2012 in maximaal dertig uur tijd honderd kilometer willen afleggen. De wandeling voert je door de moerassen en heidevelden van de Hoge Venen in de Ardennen en de Eifel in de provincie Luik in Wallonië. Onderweg zal elk reisgezelschap alles moeten doen om minstens 1500 euro inzamelen voor de projecten van Oxfam-Solidariteit in landen als Mali en Guatamala.? 

Maak je eigen videoversie van Lord of The Rings

Ga dus nu al op zoek naar je eigen reisgenootschap, want binnenkort kun je jouw eigen versie van een Lord of The Rings-filmpje maken op de website van iamwalker.be. Op deze website vind je ook alle praktische informatie over Trailwalker 2012 én de goede doelen waarvoor het geld wordt ingezameld, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.