Net als je denkt dat Helmut Lotti je niet meer kan verrassen (hij hing zijn pruikje definitief aan de wilgen en bleek kalend, trouwde een journaliste en tapte samen met haar pilsjes op de Grote Markt in Antwerpen, besloot ineens ook zijn microfoon – naast zijn pruikje – in de wilgen te hangen en twee jaar te stoppen met zingen…) komt hij op de proppen met het bericht dat hij samen met blueszanger Roland enkele bluesconcerten gaat geven in juni en juli 2012. Oh ja: dit najaar komt er ook een nieuwe plaat uit: Mijn hart en mijn lijf, maar eerst heeft Helmut dus de blues. Hier alvast een voorproefje van Helmut Lotti die samen met Roland het bluesnummer Cindy, Cindy zingt.

 

De sympathieke Vlaamse zanger maakte zelf bekend dat hij bezig is met een nieuwe plaat. Hij zou er al druk mee bezig zijn en nee, hij weet nog niet wat de nieuwe single zal worden komend najaar. In 2013 gaat hij weer eens op toernee en optreden. Voor het zover is, zal hij binnenkort al een paar keer op het podium staan en dat zal helemaal anders klinken dan we van hem gewend zijn.

Helmut en Rolands’s Super Allstar …. 
Samen met blueszanger Roland, die hem overigens zelf heeft benaderd, zal de sympathiek zanger met de ‘gouden keel’ op enkele bekende bluesfestivals optreden onder de naam ‘Helmut en Roland’s Super Allstar Enlightening Music Machine.’ Een hele mond vol en lastig te plaatsen op festivalposters, maar ze doen het vooral voor het plezier.

Aanvankelijk zouden de twee zangers in juni 2012 drie concerten geven, maar dat zijn er inmiddels al vier geworden. Op de website van Helmut Lotti wordt het als volgt uitgelegd: ‘Het zou bij drie concerten blijven: eentje in Gent, eentje in Brussel en eentje in Antwerpen. Meer moest men niet verwachten van de Blues-affaire tussen Helmut en Roland Van Campenhout. Maar wie heeft ooit beweerd dat zangers en muzikanten evenwichtige, onveranderlijke wezens zijn? Als het Belgian Rhythm & Blues Festival je vraagt om het festival de eerste avond af te sluiten, dan zeg je geen neen..’

Meer informatie: Helmut Lotti.

Hier alvast een voorproefje: Helmut Lotti en Roland zingen het bluesnummer Cindy, Cindy tijdens de Radio 1 Sessie op festival Dranouter dat plaatsvond in augustus 2011.