Jeremy Clarkson – je weet wel: van Top Gear – trekt tegenwoordig ook naar de buurlanden om er kennis te maken met enkele vreemde vogels. En dat mag je letterlijk nemen, want in Brussel ontmoette hij de pinguïn-man die niet alleen ‘pinguïn’ spreekt, maar ook telepathisch in contact staat met deze inwoners van de Zuidpoolgebieden en die – zo zegt hij toch zelf – liever een pinguïn is dan een Belg.

Voor Jeremy Clarkson genoeg redenen om eens naar Brussel te rijden om de pinguïn-man een paar visjes te voeren op een terrasje, terwijl hij ondertussen een paar pintjes achterover slaat. Wat een makkelijke baan heeft die man toch. 

De Britse presentator van het populaire autoprogramma Top Gear is ook niet vies van voordelen, zo blijkt  als hij in zijn veel te dure bolide naar het vasteland rijdt. “De Belgen zijn misschien dan toch niet zo saai, want ik ga op bezoek bij de pinguïn-man die liever pinguïn is dan Belg.” Misschien moet Clarkson eens wat vaker op bezoek gaan bij zijn buren. In zijn vrije tijd.