Vandaag is het alweer de laatste dag van de Olympische Spelen 2012. Een van de mooiste momenten vonden wij toch wel de ‘gouden’ oefening aan de rekstok van turner Epke Zonderland. De ‘Flying Dutchman’ imponeerde met een nagenoeg perfecte oefening. Ook Dennis en Tren waren onder de indruk, want ze maakten deze stop motion video ter ere van Epke’s overwinning. Met Lego-blokjes bootsten ze de volledige oefening na. Je hoort verder het originele commentaar van Hans Van Zetten: “Jáaaawel, hij heeft het geflikt.”

 

De turner en student medicijnen uit Friesland had gekozen voor een hoge moeilijkheidsgraad en deed de ‘triple,’ een turnelement dat hij als enige ter wereld beheerst. Altijd spannend, want lukt het ook tijdens de finale van de Olympische Spelen? Maar het lukte en Epke Zonderland won als eerste Nederlandse turner een gouden olympische medaille.

Sportcommentator Hans van Zetten heeft het niet meer tijdens de uitvoering van de oefening. Van te voren liet hij al weten: “Ik heb er vannacht wakker van gelegen.” En na afloop gaat hij helemaal uit zijn dak: “Hij stáát…. hij stáát. Het is ongekend! En ik sta ook.”