De Dalai Lama bezoekt op donderdag 24 mei 2012 voor de vijfde keer het Instituut Yeunten Ling in het Belgische Hoei. En je kunt je vanaf nu inschrijven. Om half twee zal de Tibetaanse leider er eerst de nieuwe tempel en het beeld van Boeddha inzegenen om aansluitend te spreken over ‘liefdevolle vriendelijkheid.’ Zoals altijd verwacht het Tibetaanse instituut in België enkele duizenden bezoekers. Om alvast in de stemming te komen plaatsen wij de vimeo video Pursuing Happiness with The Dalai Lama. Over ‘zijn.’

In juli 2010 vierde de Tibetaanse leider ook zijn 75ste verjaardag in Hoei. Hij werd geboren in 1935. 

Voor het bezoek op 24 mei 2012 zal het over het hele terrein mogelijk zijn om op grote videoschermen alles te volgen. Na het ceremoniële gedeelte – in de tempel – zal het publiek op het grasveld live van het tweede gedeelte van het programma kunnen genieten. Ook wordt ervoor gezorgd dat nagenoeg alle aanwezigen de gelegenheid hebben om de Dalai Lama in het echt te zien.

Heuglijke dag

‘Als Zijne Heiligheid zijn toestemming verleent aan het voorgestelde programma,’ zo meldt de website Dalai Lama 2012 van het Instituut Yeunten Ling vandaag, ‘hebben we op de beste wijze de wensen van velen ingevuld, en dit in het licht van de beperkte infrastructuur waar wij over beschikken. Wij hopen van harte u op deze heuglijke dag te mogen begroeten.’

Praktisch

Inschrijven kan via de website Dalai Lama 2012 van het Instituut Yeunten Ling in Hoei. Ook werd er een Facebook pagina Dalai Lama 2012 geopend. 

Om alvast in de juiste stemming te komen, plaatsen wij de vimeo video Pursuing Happiness with The Dalai Lama. Over zijn.