In Londen hangt sinds enkele dagen een advertentiebord dat alleen kan worden gezien door vrouwen. Om de veertig seconden wordt aan vrouwen een reclame in de vorm van een videocampagne van Children’s Charity Plan UK getoond. Mannen die zich posteren voor het reclamebord krijgen hele andere informatie voorgeschoteld.

Een camera meet de gezichtskenmerken van de persoon die voor het reclamebord staat en in negentig procent van de gevallen wordt er juist ‘geraden.’ Vrouwen krijgen in dat geval filmpjes te zien van meisjes over de hele wereld en ‘hoe leuk het is om als meisje door het leven te gaan,’ maar ook ‘hoe noodzakelijk het is dat zij meer te zeggen krijgen over hun eigen leven.’

Mannen krijgen alleen shockerende cijfers te zien, die hen wijzen op het feit dat heel wat vrouwen en meisjes wereldwijd maar weinig in de pap te brokkelen hebben. Bedoeling van dit reclamebord is dat mannen aan den lijve ‘ervaren’ hoe het is ‘als dingen je worden onthouden,’ maar vooral om een discussie op gang te brengen. 

De advertentie is van Children’s Charity Plan Uk.