Een groene school op Bali

09-08-2012
Nicole

Nadat hij in 2007 zijn juwelenbedrijf verkocht, wilde de Canadees John Hardy samen met zijn vrouw Cynthia iets doen voor het eiland Bali, waar ze wonen. En dus realiseerden ze de bouw van de 'Green School,' een school waar leerlingen les krijgen in open klaslokalen die zijn omgeven met prachtige tuinen. De kinderen leren er hoe ze kunnen bouwen met een duurzaam en sterk bouwmateriaal: bamboe. Bamboe heeft het grote voordeel dat het enorm snel groeit en niet belastend is voor het milieu. Luister naar de inspirerende TED lezing van John Hardy over 'zijn' Green School. Met Nederlandse ondertiteling. lees meer

Frank Warren is de oprichter van Post Secret, een doorlopend kunstproject waarbij mensen anoniem briefkaarten naar hem kunnen opsturen met daarop een geheim.  In deze TedTalk: Half a Million Secrets toont hij je de berg briefkaarten die hij in de loop der jaren heeft ontvangen en zorgt hij voor veel lach- en huilplezier. ... lees meer

Heeft technologie ons doen stoppen met dromen? Komen kinderen nooit meer de deur uit en zijn zij gekluisterd aan hun computer en Facebook in plaats van zelf hun fantasie te gebruiken? De jonge Indiase artieste Shilo Shiv Suleman zegt van niet. Ze toont ons in deze TedTalk een demo van Khoya, een iPad-verhaal voor kinderen dat ons door een magische wereld leidt van pure creativiteit. Duur: zeven minuten en Nederlands ondertiteld.... lees meer

Coelho's Office: Paulo Coelho over 'De taal van de tekens'

De Braziliaanse schrijver Paulo Coelho, bekend van boeken als De Alchemist en meer recent Aleph, communiceert veel en intensief met zijn lezers. Dat doet hij via Facebook, maar sinds begin januari 2012 ook via 'Coelho's Office' op YouTube. In de Engels gesproken video's - met Portugese ondertiteling - spreekt de auteur vanachter zijn bureau over thema's die hem nauw aan het hart liggen en vandaag is dat: 'De taal van de tekens.'... lees meer


'Questioning growth is deemed to be the act of lunatics, idealists and revolutionaries. But question it we must.' Een uitspraak van de Britse hoogleraar Tim Jackson, bekend van zijn boek Prosperity without Growth, 'Welvaart zonder Groei.' In deze TedTalk geeft hij een reality check inzake ons economische systeem. Alleen maar een somber verhaal? Nee, hoor. Mét Nederlandse ondertiteling. Meer lezen over Jackson?  ... lees meer

Wat als liefde een obsessie wordt?

Gisteren zond de VPRO de documentaire Love Addicts uit. De documentaire gaat over mensen die zo geobsedeerd zijn door de liefde dat ze werkelijk alles en iedereen wegcijferen voor een nieuwe liefde: om te beginnen zichzelf. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Psychology Today zou liefdesverslaving de meest hardnekkigste verslaving zijn van allemaal. Maar liefst 5 procent van alle Amerikanen zou een lovejunk zijn.... lees meer

Tags: filmpjes, liefde

Geen spijt hebben van spijt is volgens journalist en schrijver Kathryn Schultz bijzonder belangrijk in het leven. Ze legt uit waarom in haar TEd-talk 'Don't regret regret.'

 ... lees meer

Wij voelen ons vandaag wat mat. Tijd voor een dosis Eckhart Tolle, die vandaag uitleg geeft over succes en falen. Ja, ja: het zit allemaal gewoon tussen de oren. 

 ... lees meer

Mensen liegen op een gemiddelde dag zo'n 10 tot 200 keer. Om een leugenaar te herkennen moet je letten op soms zeer subtiele zaken. Pamela Meyer, auteur van het boek Liespotting, legt via TED-tv uit hoe je iemand op een leugen kunt betrappen.

 

 ... lees meer

Miss Representation: hoe stereotyp media vrouwen neerzet

In de nieuwe Sundance documentaire 'Miss Representation' wordt op confronterende wijze getoond hoe Amerikaanse media vrouwen portretteert. Alles draait om uiterlijk en vrijwel nooit om intelligentie. Volgens maakster Jennifer Siebel Newsom is dat mede bepalend voor hoe vrouwen zichzelf zien en de beperkte rol die vrouwen maatschappelijk spelen. 

 

 ... lees meer

Vandaag is de oprichter van Apple, Steve Jobs, overleden aan de gevolgen van kanker. Wij tonen je nogmaals de video 'How to live before you die', waarin Jobs uitlegt waarom je je dromen moet najagen.

 

Tags: apple

De jonge Britse Cameron ontmoet een familielid uit zijn vorige leven op het Schotse eiland Barra. Slot van de documentaire The Boy that lived before. 

 

Tags: filmpjes

De jonge Cameron komt aan bij het huis waar hij eerder zou hebben geleefd. Herkent hij de omgeving en wat doet het met hem? Deel vier van The Boy That Lived Before.

 

Tags: filmpjes

Cameron Macaulay trekt terug naar het Schotse eiland Barra. Cameron is ervan overtuigd dat hij daar in een vorig leven heeft gewoond in een wit huis aan de zee. Samen met zijn moeder gaat hij op zoek naar het huis. 

 

 

Tags: filmpjes

Vandaag deel twee van de documentaire 'The boy that lived before.' Gus Taylor, een tienjarig Amerikaans jongetje is ervan overtuigd dat hij in een vorig leven zijn eigen grootvader was. Toen Gus anderhalf jaar was en zijn vader zijn luier verschoonde, zei Gus: "Weet je dat ik vroeger jouw luier verschoonde." 

 

Tags: filmpjes

Cameron Macaulay, een Engels jongetje uit Glasgow, herinnert zich een vorig leven toen hij met zijn ouders en broers en zusje op het Schotse eiland Barra woonde. Zijn herinneringen zijn erg gedetailleerd en altijd hetzelfde. 

 

Tags: glasgow

Eckhart Tolle spreekt over: Hoe wij onszelf zien. Hijzelf ziet zichzelf namelijk niet. "Dat zou het begin zijn van illusie." 

Eckhart, how do you see yourself? from EckhartTolle TV on Vimeo.

 

Tags: spiritueel

Docu: Wat is karma?

07-08-2011
Niki

"Wij zijn geen menselijke wezens op een spirituele reis, wij zijn spirituele wezens op een reis als mens." Een van de wijsheden uit de documentaire "What is Karma?' Filosoof Erling Hoveid trok naar India en laat de Indiase maatschappij zien in al zijn kleur, chaos en diversiteit. 

This is Karma from Erling Hoveid on Vimeo.

 

Ze Frank's Speeltuin

26-07-2011
Nicole

Ze Frank, geboren Hosea Jan Frank, is een Amerikaanse online 'performance artist,' componist, komiek en bekend spreker uit Los Angeles. Frank bereikte de wereld via zijn persoonlijke website die in enkele jaren tijd uitgegroeide tot een online podium en platform waar miljoenen mensen elkaar vinden. 

 ... lees meer

Je zou het zo op het eerste oog niet zeggen als je hem ziet in zijn spencer, maar Eckhart Tolle is een wereldberoemde spirituele leraar die na een spirituele transformatie nu zelf zogenaamde teachings geeft. Zijn eerste boek, The Power of Now, was direct een bestseller en sinsdien hangen mensen overal waar hij spreekt aan zijn lippen. Hij heeft ook wel wat te vertellen. Over het ego bijvoorbeeld. Dat doet hij onder andere via zijn eigen televisiekanaal eckhart tolle TV.

 ... lees meer

Tags: ego, spiritueel